Description
Sans- Kramuka; Pooga; Phalam; Guvaka; Gubak; Kuvara, Eng- Areca or betel-nut palm, Hind , Guj & Mah- Supari, Bom- Sopari, Ben- Supari; gua, Tel, & Mal- Kazhangu; Pakavakka, Tam- Kanugu; Pakku; Kiramukam; Paku-kotai or Kottai-pakku, Tel- Poka, Can- Adike, Assam- Tambul, Fr- Noix d’ Arec, Ger- Arekanuse; Betelnuse.
“Kali Pakku” is one of the types of Pakku used for making betel leaves, also known as “Kottai Pakku”. It is chewed along with betel leaves and lime. Kali Baku is grown mainly in Asian and East African regions. It is used as a stimulant and in rituals in some cultures, and is also believed to have certain health benefits. “Kali baku” is the nut obtained from the baku tree. When used in conjunction with betel nut, it can be refreshing for some and stimulating for others. However, it is said that if used excessively, it can cause some side effects.
“கலி பாக்கு” என்பது வெற்றிலை போடப் பயன்படும் பாக்கு வகைகளில் ஒன்று, இது “கொட்டைப்பாக்கு” என்றும் அழைக்கப்படுகிறது. இது வெற்றிலை, சுண்ணாம்பு ஆகியவற்றோடு சேர்த்து மெல்லப்படுகிறது. கலி பாக்கு ஆசிய மற்றும் கிழக்கு ஆப்பிரிக்கப் பகுதிகளில் அதிகம் விளைகிறது. இது, ஒரு தூண்டுதலாகவும், சில கலாச்சாரங்களில் சடங்குகளிலும் பயன்படுத்தப்படுகிறது, மேலும் இது சில உடல்நலப் பயன்களையும் கொண்டுள்ளது என்று நம்பப்படுகிறது.
“கலி பாக்கு” என்பது பாக்கு மரத்திலிருந்து கிடைக்கும் கொட்டையாகும். இது வெற்றிலை போடும்போது பயன்படுத்தப்படும்போது, சிலருக்கு புத்துணர்ச்சியை அளிப்பதாகவும், சிலருக்கு தூண்டுதலாகவும் இருக்கும். ஆனால், இது அதிகமாக பயன்படுத்தினால், சில பக்க விளைவுகளையும் ஏற்படுத்தலாம் என்று கூறப்படுகிறது
Reviews
There are no reviews yet.